De Bleekweide Kempen - Wie zijn wij?

Katelijne Dirx - Annemie Van den Bergh - Dorien Coeckelbergs - Hanne Van Eynde - May Boonen

 

Katelijne Dirx 

 

EEN BUIDELTJE KOSTBAAR ZILVER

 

Ik startte mijn loopbaan in het onderwijs. 22 jaar heb ik met hart en ziel kinderen begeleid. Ik streefde ernaar om elk kind zijn eigenste plekje, zijn uniekheid te laten ontdekken in de ganse klasgroep. En zo samen in een klimaat van veiligheid, vriendschap en vertrouwen te leren, elkaars eigenheid te waarderen, samen te werken, te ontdekken, op te lossen. Ik verdiepte me in het thema 'sociale vaardigheden' en zette dit om in de klas- en schoolpraktijk.

 

Zo is gaandeweg mijn interesse gegroeid in het intensiever begeleiden van kinderen, jongeren met specifieke moeilijkheden. Ik volgde een vierjarige therapieopleiding aan de Educatieve Academie te Berchem en studeerde af als psychotherapeut in 2008.

 

Aansluitend startte ik een privé-praktijk op voornamelijk gericht op lagere schoolkinderen en jongeren rond aanmeldings-problematieken als pestproblemen, laag zelfbeeld, psychosociale weerbaarheid, perfectionisme, psychosomatische klachten, verlieservaring, gekwetste kinderen en loyaliteitsconflicten.

 

Later volgde ik een tweejarige opleiding als verliescounseler bij De Bleekweide in Gent, waar ik in de periode 2014-2016 werkzaam was als psychotherapeut.

 

In mijn werk vertrek ik vanuit een groot respect voor kinderen en jongeren, hun beleving, hun unieke verhaal, hun grote en kleine noden. Ik benader hen op een positieve manier en help hen om zicht en greep te krijgen op hun gevoelens, hun gedachten en interacties. Ik begeleid hen om hun beperkingen te leren exploreren en help hen bij het voor zichzelf ontdekken van oplossingen. 


 


May Boonen

 

Ik ben May Boonen en heb een passie om met kinderen, jongeren en volwassenen te werken.

Heb je het gevoel dat je de weg kwijt bent in onze overbevraagde maatschappij? Wil je draagkrachtiger worden? Ga je gebukt onder verdriet, verlies of pijn? Wil je je opgekropte gevoelens een plek geven? Weegt je rugzak loodzwaar? Wil je terug je echte ik tonen?

 

Dan bied ik als psychotherapeut graag de veiligheid om samen, stap voor stap, op zoek te gaan naar de krachten in jezelf. Ook al is er veel onmacht, conflict, angst en verdriet en loopt je emotionele vat over, er is ook altijd hoop. Deze HOOPVERLENER wil ik graag zijn. Ik volg jouw tempo en wil ‘anders’ kijken en luisteren. Elk gevoel, hoe beladen of scherp deze ook is, mag gevoeld worden. Vanuit verbinding kijken we hoe jij constructief met dit gevoel kunt omgaan. Zodat jij opnieuw een weg kunt bewandelen, een weg met meer veerkracht en echtheid.

 

Van opleiding ben ik bachelor Orthopedagogie en systeempsychotherapeut. Ik volg een bijkomende opleiding rond trauma en hechting. Mijn werkervaringen situeren zich in de hulpverlening en het onderwijs. Mijn loopbaan startte in de bijzondere jeugdzorg. Als thuisbegeleider ondersteunde ik gezinnen met kinderen in een problematische  opvoedingssituatie. Ondertussen leid ik al meer dan 25 jaar met veel bevlogenheid toekomstige hulpverleners op en fungeer ik als supervisor, stagebegeleider en psychosociaal begeleider. Ik combineer dit met mijn job als zelfstandige psychotherapeut. Mijn lichtpunten in mijn bestaan.

 

Ik ben tevens een fiere moeder van 4 kinderen. Deze dankbare levenslessen neem ik graag mee en zorgen ervoor dat ik een warm nest kan bieden in ons begijnhuisje. Een nest waarin klein en groot (terug) in beweging kan komen, een tastbare plek krijgt om zijn emoties te uiten, erkenning krijgt en nog meer zichzelf kan worden.

 

Geef een plek aan wat niet mocht zijn. Rouw alsnog om wat gestorven is of er nooit is geweest. Vind de gouden draden van liefde terug, of zie ze voor het eerst. (uit Nestvlucht, Yvon Grevers, helende beeldverhalen)

 

 

Annemie Van den Bergh 

 

Ik ben Annemie Van den Bergh en volgde de opleiding psychologie aan de hogeschool. Tijdens  mijn werk kwam ik mensen tegen die vastgelopen waren op oude emotionele pijnlijke plekken. Ik ging op zoek naar antwoorden. Wat doe je ermee? Hoe ga je er mee om? Doorheen de opleidingen werden de antwoorden steeds duidelijker.

 

Ik volgde de opleiding tot rouwconsulent voor volwassenen. Daarna de opleiding bij Lut Celie, het begeleiden van kinderen met emotionele pijn. Daar heb ik mijn hart verloren aan visie en werking om kinderen te begeleiden.  Afscheid/verlies in de brede zin, kan een berg emoties teweeg brengen, alsook fysieke veranderingen of minder zichtbare innerlijke processen activeren. Verlies, rouw is voor iedereen anders, het kan leegte doen ontstaan, chaos, paniek, vastbijten in je werk, dwangmatig doorgaan en sterk zijn.

 

De opleiding kunstzinnig werken met drama, beweging en dans alsook de opleiding tot kinderyoga-docent, kindertolk waren zeer zinvolle aanvullingen. In deze laatste opleiding staat het spiegelen zeer centraal. Welke spiegel houden onze kinderen voor. Ik heb de laatste jaren ook ervaren hoe dieren en natuur kunnen spiegelen. De opleiding tot Integratieve psychotherapeut verlies, rouw en trauma was de kers op de taart waar alles samen viel.

 

Ik geloof in de natuurlijke processen in elk mens. Ik geloof in mogelijkheden, in waarden vanuit je hart eerder dan het denken vanuit problemen/stoornissen. Ik sta graag mensen bij om meer authentiek te worden en te zijn, te leven vanuit hun hart, er te zijn als een mooi natuurlijk wezen met natuurlijke reactie, met gevoel en met lichamelijke signalen die je iets willen vertellen. Mensen leren te leven met hun verdriet, mensen leren leven net zoals je zou willen, meer in je kracht te staan. En van dit alles te genieten en dankbaar te zijn voor wat was, voor wat is, …

 

Vanuit deze beweegredenen en veilig voelen gaan we samen stilstaan bij wat er nodig is om terug in beweging te komen.


 


Hanne Van Eynde 

 

Ik ben Hanne Van Eynde. Ik volgde mijn opleiding tot klinisch psycholoog aan de KU Leuven, waarna ik aan de slag ging bij Cirkant vzw. Hier ben ik nog steeds werkzaam als contextbegeleidster en procesbegeleidster in de positieve heroriëntering. De kernfocus van mijn werk ligt op het leren greep krijgen op gedachten en gevoelens waar je op vastloopt, die je pijn doen of voorkomen dat je jezelf kan zijn. De patronen halen we door een filter, waardoor de krachten en mooie boodschappen overblijven. Zo komen mensen in proces, komt er weer beweging. Het is een manier om de bewustwording te kunnen doorvoelen van “waarom doe ik wat ik doe, denk ik wat ik denk en voel ik wat ik voel”. Dit biedt de mogelijkheid om stil te staan en te luisteren naar jouw lichaam en hart. Kortom: het in verbinding komen met... .

 

Ik volgde de vorming positieve heroriëntering bij Ligand om me volledig te laten onderdompelen in deze levensvisie. Verder volg ik momenteel de vierjarige therapieopleiding interactionele vormgeving aan de Educatieve Academie.

 

Ik geloof oprecht in helen op je eigen tempo. In rust en tijd nemen, bij jezelf blijven, dingen (los)laten en (ver)zorgen, leren om meer in je kracht te staan. Deze bouwstenen vormen mijn fundering, het geeft mij grond onder mijn voeten. Ik trek deze visie dan ook met een warm hart door in mijn gesprekken binnen vzw Het Nest.

 

In de veilige omgeving van Het Nest mag je zoeken en ontdekken, rusten, botsen, groeien, opstaan. Ik sta je graag bij in de tocht naar het zoeken en zijn van je authentieke zelf, naar ruimte maken voor rouw en verlies, naar de ‘knopen’ en ballast in jouw leven, naar verdieping, naar energiebronnen en krachten, naar het vervolg van jouw levenspad. We kunnen samen op zoek gaan naar hoe jouw verdriet er mag zijn en hoe je dit een plekje in jouw leven kan geven. Jij bepaalt het tempo om stukjes van jouw verhaal dieper te voelen en te bekijken. Weet dat je dit niet alleen hoeft te doen, ik ondersteun je graag in jouw proces.


Aanmelden kan via 014.89.31.03.